perjantai 4. joulukuuta 2015

Neulahuovutettuja koristeita

En todellakaan ole mikään käsityöihminen, en esim. osaa kutoa tai neuloa ollenkaan. Näin joulun aikaan kuitenkin saan aina kaikenmaailman ideoita kokeilla tehdä kaikkea. Tähän neulahuovuttamiseen törmäsin jo pari vuotta sitten ja nämä kuvissa olevat ovatkin jo viime vuotisia. Tästä sydämestä tykkään itse erityisesti. Nuo isommat pallot roikkuvat meillä milloin missäkin esillä. Muut tekeleet ovatkin päätyneet lahjoiksi. Kas kummaa nämä ovat taas kaikki punaisia mitä olen itse pitänyt :D Olen kyllä tehnyt muunkin värisiä joulupalloja, mutta ne ovat sitten jatkaneet matkaa muualle. Tykkään tehdä näitä, kun nämä on aika yksinkertaisia ja nopeita tehdä. Koristeita muuttamalla näistä saa vaikka minkälaisia tehtyä.

 Tässä kuvassa on kaikki tarvittava eli askartelukaupoista löytyy huovutusneuloja. Erivärisiä huovutusvilloja ja sitten styroksipalloja/sydämiä. Näitä löytyy nykyään aika kivasti erilaisia styroksijuttuja on erikokoisia ja muotoisia. Vain mielikuvitus on rajana :) Ohje menee yksinkertaisuudessaan niin, että pallon päälle vanutetaan villaa ja sitten neulalla "hakataan" sitä sisään. Villa jää näin kiinni palloon ja sitten vain koristeita päälle miten haluaa. Villan oikean määrän huomaa aika nopeasti kun alkaa pistellä, ihan vähän jos laittaa niin styroksi kuultaa läpi ja jos liikaa laittaa niin on vaikeampi pistellä.


Oletteko te kokeilleet neulahuovuttamista? Mukavaa viikonloppua! :)

Tässä loppuun vielä kuva ehkä ihanimmasta joulukyltistä mitä olen itse nähnyt/omistanut. Tämä roikkuu meillä ovessa ja aina kun katson tätä minulle tulee hyvä ja lämmin joulumieli :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja olet tehnyt! :) Neulahuovuttaminen kuulostaa mielenkiintoiselta. En ole koskaan kokeillut, en mitään huovuttamista. Mun itsetehdyt lahjat on lähinnä villasukkia. Olis kiva joskus kokeilla jotain muuta! :)

    VastaaPoista