maanantai 23. marraskuuta 2015

Synttärikahvit ja talvisia kuvia

Viikonloppuna vietimme yhdistettyjä synttäreitä ja pikkujouluja. Lauantaina kavereilla oli tarjolla mm. itse tehtyä lihapiirakkaa ja red velvet nakukakkua. Sunnuntaina pidimme sukulaiskahvit ja leivoin Mariannesuklaakakkua, luumukierteitä ja Sarin Valkea Joulu-blogista bongattuja valkosuklaacookiesseja. Mariannekakku oli melko helppo tehdä ja tässä se on tuolla aiemmin esitellyllä Villeroy & Bochin joululautasella. Tämän kakun ohje on ollut monissa lehdissä viime aikoina omana Fazerin mainoksena. Kakku oli kyllä todella hyvää ja oikein sellaisen täyteläisen suklaista :)
                                         

Tässä sitten nämä valkosuklaacookiessit. Näistä tuli oikein maistuvia ja oli helppo ja nopea tehdä.

 Luumukierteitä tein myöskin ensimmäistä. Resepti oli sovellettu Me Naisissa viikolla 46 olleesta reseptistä. Alkuperäisessa reseptissä käytettiin vadelmahilloa ja mantelimassaa, mutta viime viikolta oli vielä luumuhilloa jäljellä, joten päätin käyttää sitä ja jättää mantelimassan pois. Näissä on siis lehtitaikinapohja, välissä mascarponea ja luumuhilloa ja päällä vähän mantelirouhetta. Mitään kovin nättejä näistä ei tullut, mutta hyviä olivat ja luumuhillo toi mukavasti joulunmakua.

Tässä kuvassa on lauantaina saamani 1v kihlapäiväkukat ja lumiukkotuikkuni.

Loppuun vielä muutama talvinen kuva. Perjantain ja lauantain aikana täällä satoi todella paljon lunta. Koirat pääsivät leikkimään lumihankeen ja alemmassa kuvassa näkyy meidän terassin jouluvalot.




7 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Tuo suklaakakku näyttää hyvältä.
    Ja ihania kukkia olet saanut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kannattaa kokeilla tuota kakkua jos tykkää suklaisista kakuista. Pohjana on mariannekeksit ja täytteenä suklaa,kermavaahto,mascarpone sekoitus.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tykkään suklaasta! Oliko sulla oikeen ohje siihen kakkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen nähneeni Sari blogissasi että sinulla olisi myös uusin Leivotaan lehti, se missä tuli se pieni karkkikirja mukana. Kakun ohje löytyy lehdestä ja heti siinä alussa koko sivun kokoisena. Jos ei löydy niin naputtelen ohjeen huomenna :)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta. En ole ehtinyt sitä lehteä niin tarkkaan vielä selaamaan.
      Täytyy jossain vaiheessa kokeilla tuota kakkua.

      Poista
  4. Näyttää ihanalta, ja koirat on suloisia <3. Hassua, miten koirat innostuu lumesta, kissoilla se on vähän toisinpäin :). Teillä on muuten lunta enemmän kuin meillä, meillä on ihan vähän vaan, ja sekin vähän sulaa kuulemma pois, höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koirat kyllä tykkää lumesta tosi paljon, hauskinta on syödä lunta ja ihan parasta on jos joku heittelee lumipalloja :D Lunta satoi Tampereella tosi hassusti, meille tuli todella paljon, mutta esim keskustassa oli vain muutama hassu sentti. On ollut kyllä niin ihanan talvista ja jouluista nämä muutama päivä, harmi tosiaan kun ilmeisesti sulaa vielä pois.

      Poista