keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Reissu Lontooseen

Kävimme marraskuun puolivälissä  pitkällä viikonloppumatkalla Lontoossa. Säät suosivat meitä ja oli mukava kävellä ympäri kaupunkia nähtävyyksiä ja joulukoristeita katsellen. Valitettavasti kuvat on otettu ihan peruspuhelimella, joten eivät ole kovin tarkkoja. Isommista kaupoista kiersimme Selfridgesin, tuonne oli pakko päästä koska tvsarja kyseisestä tavaratalosta on aivan ihana! Suosittelen katsomaan :) Kävimme Oxford streetillä päiväsaikaan niin jouluvalot eivät oikein päässeet oikeuksiinsa, mutta hienoilta ne näyttivät. 

Jouluosastolla oli paljon erilaisia ihanasti koristeltuja kuusia ja kuusenmuotoisia telineitä mistä koristeita voi ostaa. Pallokoristeita löytyi kaikissa sateenkaaren väreissä ja muutenkin osaston ilme oli melko värikäs.


Niin Selfridgesillä kuin muissakin kaupoissa oli paljon myynnissä näitä christmas crackerssejä eli tuommoisia "pakkukarkkeja" joista jokaiselle tulee sitten pieniä lahjoja eli juurikin vaikka karkkia, kauneustuotteita jne. Näitä on tapana varsinkin Iso-Britanniassa avata joulupöydässä joko niin, että jokainen saa oman tai kaksi ihmistä vetävät yhden puoliksi. Nämä kun avataan vetämällä niin niistä kuuluu pieni paukahdus. Aika hauska idea, mutta ei kuitenkaan ostettu kotiin.. Iso-Britanniassa joulu on ehkä muutenkin hieman riehakkaampi juhla kuin Suomessa niin sinne nämä pakkukarkit soveltuvatkin. Suomessa perinteisesti arvostetaan jouluna hiljentymistä ja sellaista hiljaista nauttimista.

Tästä päästäänkin sujuvasti seuraavaan jouluiseen vierailukohteeseemme eli kävimme juuri avautuneilla Lontoon suurimmilla joulumarkkinoilla eli Winter Wonderlandissa. Se olikin aikamoinen paikka! Harmittavasti reissumme ainoa sadekuuro osui juuri tuohon ajankohtaan joten kuvia ei tullut otettua tai ne ovat todella epäselviä. Alue oli järkyttävän iso ja sieltä löytyi vaikka mitä. Oli vilkkuvia huvipuistolaitteita jouluteemaisina,luistinrataa,teatteria,jääbaaria, ruokaa ja juomaa ja onneksi sentään myös jouluisia pikkukojuja myyjineen. Täytyy kyllä sanoa, että tuolla ei ollut tietoakaan suomalaisten joulutorien hartaudesta ja tunnelmasta. Tähän kyllä varmasti vaikutti käyntiajankohtamme eli lauantai iltana tunnelma oli todella riehakas ja suoraan sanottuna alue oli täynnä humalaisia ihmisiä. Tunnelma arkipäivänä on varmaankin vähän erilainen. Onneksi kojuja oli todella runsaasti ja niissä myynnissä vaikka mitä ihanan jouluista. Lähinnä tuli ostettua lahjoja ja ihan muutama pieni juttu itsellekin. Tykästyin kyllä kovin Lontooseen ja vielä täytyy palata, koska tällä reissulla jäi näkemättä Harrodsin kuuluisa jouluosasto.
1 kommentti:

  1. Olipas kiva kuulla ja nähdä Lontoon joulutunnelmia! Itsekin olen ollut niitä näkemässä, mutta siitä on vaan niin kauan aikaa. Hieno kaupunki! :)

    VastaaPoista